Panelházaknál energetikai felújítások?

A fűtés és hűtés jelentős hatással vannak az épületek energiahatékonyságára, ezért nem csak a debreceni családi házaknál érdemes energetikai felújításokat elvégezni.

Az energetikai felújítások a debreceni panelházaknál is akár felére is csökkenthetik a fűtési költségeket.

Az energetikai felújítási munkálatokkal javítják az épületek energiahatékonyságát új, és megújuló energiaforrásokat alkalmazva. A debreceni panelházaknál az energetikai felújítás jelentheti például a geotermikus fűtés, vagy a hővisszanyerő rendszer kiépítését. Az ilyen jellegű energetikai felújítások Debrecenben akár nagyobb felújítások között is elvégezhetők, mivel a munkálatok során is a megszokott módon használhatóak a lakások.

Ideális esetben a nagyobb felújítások tervezése során mindig át kell tekinteni a nyílászárók, a tető és a homlokzatok hőszigetelésének javítási lehetőségét is.

A rendszereket megújuló energiaforrásokat felhasználó önellátó energetikai megoldásokkal korszerűsítik, legtöbbször a panelházak saját napelem rendszerének telepítésével, szerelésével Debrecenben.

A napsugaraknak köszönhetően a Debrecenben felszerelt napelemek által megtermelt energia értékes erőforrássá válik mind a környezetszennyezés, mind a debreceni panellakások számlaköltségének csökkentésére. Mielőtt azonban a napenergiát használó tárolóval ellátott fotovoltaikus rendszer telepítése mellett döntene a ház, alaposan meg kell ismerni ennek a technológiának az előnyeit és hátrányait, valamint elvégezni a költség – haszon számításokat.