Nő a család, nő az autók száma is

A Méta Autószerviz és gumiszerviz nélkül nem is tudom mi lenne mostanra velünk… Három gyermek, két örökbefogadott kutya, és a feleségemmel is mindketten autóval kell járjunk dolgozni. Amely autók közül az egyik nem használható családi autóként, mert speciális munkaszempontoknak kell megfelelnie… Nem tudtam azt sem, hova hordjuk majd ezt a sok járművet (nekem még motorom is van ráadásul, amit nyáron használok), de szerencsére létezik a metaautoszerviz.hu oldal alatt található fantasztikus szerviz, ahova online is be lehet jelentkezni! És bármilyen járművem is volt valaha, mostanra mindegyikkel volt már dolguk és mindig minden bajt elhárítottak. Szóval az életünk ezen része rendeződött szinte magától.

Főleg a gumicserés időszakok, szezonok miatt aggódtam még, amikor egyszerre kell több kocsit is vinni, de ők a sok-sok guminkat is mind tárolják, és gyorsak is a cseréknél. Van egy ún. gumiabroncs-hotel szolgáltatásuk is!

Nehéz volt továbbá megtalálni, hogy ennyi háziállathoz, a gyerekek mellé milyen kocsikat vegyünk eleve, de ők segítettek ebben is, előzetes állapotfelméréssel, használt jármű megvásárlása után azok teljes rendbetételével.

Első alkalommal, mikor legelőször találkoztam velük, a futómű beállítás volt aktuális az akkori elsőszámúként használt járgányomon (amelyik nem a munkás kocsim volt, de délutánonként mindig azzal jöttem mentem, és hát vidékre jártam haza, nem csak pár kilométernyit), a gyorsaságuk, és az utána tapasztalt hibátlan működés viszont mind lenyűgöztek. De főleg az, hogy normális stílusban beszéltek velem bármiről, elmagyarázták, hogyan tudnak biztosítani egy autó állapotának megítéléséről egy bevizsgálás során, ami miatt nyugodtan vihetek oda bármit hozzájuk, amit meg tervezek majd venni. Szóval, a futómű beállítás menüpontról átnavigáltam az „Autó átvizsgálás, állapotfelmérés” opcióra, és azért elolvastam mindent.

A weboldaluk részletessége is meggyőző, és korrekt. Mind megjelenésben, mind logikusságban, mind a dolgunkat meggyorsítandó szempontok figyelembevétele során jó munkát végeztek ebben is. A „Szolgáltatásaink” főmenüponton kiválasztunk bármit és tényleg korrekt, alapos ismertetőt fogunk kapni arról a valamiről, ami érdekel. (Én sem értek a kocsikhoz, azért fogalmazok így) Az autó átvizsgálásról leírják, a 19. kerületben minden adott olyan vizsgálatokhoz, melyeket akár műszaki vizsga, akár adás-vétel előtt mindenképp el kell végezni. Meg fogják találni biztosan a rejtett hibákat, hisz ez semmilyen esetben nem lehet mellékes. Az autók rejtett hibái amúgy tényleg olyasmik, amik keservessé tehetik az életünket azáltal, hogy pont egy váratlan pillanatban ütköznek ki, ha pedig nagyon soká történik ez meg, a gatyánk is rámehet anyagilag. Szóval én még egy visszatérő, komoly félelmemtől is megszabadultam így. A fék-futómű átvizsgálást is említik ezen szolgáltatási menüpont alatt, hisz kulcselemei ezek az autóknak (az autó biztonságos úttesten haladása múlhat rajta), így a futómű beállítás és a fékek cseréje is hasonlóan profin megy, és persze garanciálisan.

A műszaki vizsgák esedékessége kapcsán is leírják még, nem mindig tudjuk mi magunk megállapítani az érzetünk alapján, illetve aszerint, hogy hallunk, tapasztalunk-e menet közben bármit, hogy minden rendben lesz a vizsgán… Egy 30 pontos check-listát emlegetnek, amin szerintük végig kell menni ilyenkor, és persze fel is sorolják ezeket a pontokat.

A vizsgálat utáni transzparencia fontosságáról is szót ejtenek, na meg arról, hogy ők alkalmazzák mindenkor a digitalitást. Így online is intézhetünk dolgokat, valamint segítenek leszervezni magát a műszaki vizsgát is. Szóval egy nagyon-nagyon jó kis szerelde az övék, ami korszerű és akkor sem húzzák az időt, ha ennyi mindennel, ilyen gyakran fordulunk hozzájuk, mint például én szoktam. A kutyusok is jobban megvannak úgy, hogy elfér most már a kutyaketrec. A legújabb kocsink műszaki állapotára sincs már panasz – amit lehetett megcsináltak, és jól választottunk. Ilyen szempontból biztonságban van a család! Bárcsak minden más területen is lenne valami olyasmi megoldás, mint a Méta (metaautoszerviz.hu).