Népbetegség a szájlégzés

A légzés, és az erre hivatott légző szervrendszer elsődleges feladata, hogy a sejtekhez az oxigént eljuttassa, majd a szén-dioxidot eltávolítsa. A jó légzés kivitelezése viszont még a mai napig nem került középpontba, hiába a világjárvány légzést érintő aspektusa.

Rengeteg kutatás és tanulmány bizonyítja, hogy a légzésnek központi szerepe van egészségünk megőrzésében, vagy annak visszaállításában. A helytelen légzés gyakran vezet allergiához, asztmához, alvási zavarokhoz, magas vérnyomáshoz, és ki hinné hogy még a hideg kezek és lábak is megszüntethetőek a helyes légzés visszaállításával.

Egyik ismert kutatóorvos, dr. Konstantin Pavlovich Buteyko mélyrehatóan tanulmányozta praxisa során a légzési szokásokat, az egészséges és beteg emberek légzését, majd saját módszert dolgozott ki a helyes légzés visszaállítására.

A Buteyko módszer tudományos alapokon nyugszik, nagyszerűsége pedig éppen egyszerűségéből adódik, és nem mellesleg könnyen megtanulható.

A módszer jelen helyzetben is elsajátítható a Buteyko online tréningsorozat segítségével. A tréning részletes betekintést nyújt a helyes légzés és a helytelen légzés egészségre gyakorolt hatásaiba, valamint megtanítja a Buteyko légzőgyakorlatokat, valamint azok pontos kivitelezését. A tréning segítségével és kitartó gyakorlással képes lesz saját helyes légzését is visszaállítani. A tréningen a résztvevők szakképzett Buteyko oktató segítségével megtanulják a gyakorlatokat, valamint az oktató az egyéni egészségi állapot alapján személyre szabja a gyakorlás mértékét. Az online tréning biztosítja, hogy otthonról, érintkezés mentesen vehet részt, valamint a kis létszámú foglalkozás egyben azt a lehetőséget is megteremti, hogy személyre szabott programot kaphassunk.

A tréning 5 hétig tart, ahol a résztvevők hetente másfél órát vesz igénybe. A tréningen való részvétel és az otthoni rendszeres gyakorlás mérsékli az olyan gyakori panaszokat, mint például az asztma, nehéz légzés, nátha, szorongás, krónikus fáradtság, figyelemzavar, agyi köd, pánikrohamok, horkolás és alvászavarok.