Nem szabad megfeledkezni az üvegtető árnyékolásról!

Miután felépítettük a télikertet és belülről is felszereltük, akkor kezdjük csak megérteni, hogy milyen kényelmes itt tartózkodni. A tavaszi-nyári szezonban azonban el kell zárni ezt az égető napfénytől. Ellenkező esetben egyszerűen lehetetlen lesz bent lenni, mivel a felmelegedett levegőnek egyszerűen nem képes távozni a lezárt falak miatt. Az üvegtető árnyékolás több tucat különböző módon megoldható, kültéren és beltéren egyaránt. Ezeket a rendszereket megkülönbözteti a funkcionalitásuk, a dekoratív megjelenésük és a szezonalitásuk.

A rendszereket kül- és beltérire osztják. A kültéri üvegtető árnyékolás rendszerei a télikert mennyezetére vannak szerelve. Hatékonyabbak, mint a beltéri szerkezetek, mivel a napenergia egyáltalán nem hatol át rajtuk a helyiségbe és ezért nem melegíti fel azt. De ezeknek a termékeknek jelentős hátrányai is vannak, ugyanis csak nyáron használhatóak és nem látnak el dekoratív funkciót. A kültéri üvegtető árnyékolás a belső rendszerekkel ellentétben rossz minőségű telepítés esetén szivárgáshoz vezethet.

Kellemes meglepetésként érnek a fedett terasz árak

A télikert nem luxus, hanem egy hasznos helyiség, amiben a levegő oxigénnel és ózonnal van telítve, a nagymennyiségű fény pedig javítja a hangulatot. Ahhoz azonban, hogy a télikert hasznot és örömet hozzon, helyesen kell elhelyezni, megépíteni és felszerelni. Ehhez ismerni kell a fedett terasz árak változatosságát. A télikert klasszikus változata a ház kibővítése. Ezek különálló szerkezetek formájában, általában üvegházként szolgálnak, ami különleges és a növényeknek megfelelő légkört teremtenek.

A házhoz csatolt télikertben valaki egzotikus növényeket termeszt és a virágok között pihen, más nappalit, étkezőt vagy sportolásra alkalmas helyiséget szerel fel itt. Bármi is legyen a helyiség célja, a fedett terasz árak az objektum méreteitől is függnek. A télikert padlója és falai nappal felmelegednek és éjszaka hőt adnak le. De nyáron egy üvegfalú helyiségben a hőmérséklet elérheti a 70-80°C-ot is. Ezért biztosítani kell az áttetsző felületek árnyékolásának lehetőségét, amit a fedett terasz árak nem tartalmaznak.