Milyen gyerekbútor kellhet egy babaszobába?

A babavárás izgalma mellett az is képes felvillanyozni a leendő szülőket, mikor előttük áll a babaszoba berendezésének nagy feladata. Ilyenkor sokaknak komoly fejtörést okoz, hogy milyen gyerekbútorokkal rendezzék be az adott helyiséget. Ha nincs erre egy külön szobájuk, sokszor a hálószoba egy részét kell erre felhasználniuk, ami abból a szempontból okoz nagyobb gondot, hogy ide helyszűke miatt, tényleg alaposan át kell gondolni, hogy milyen gyerekbútor kerüljön.
A gyerekbútoroknak egyszerre kell biztonságosnak, kényelmesnek és praktikusnak lenniük, és az sem elhanyagolandó szempont, hogy stílusában, színében valamennyire illeszkedjen a gyerekszoba vagy gyereksarok hangulatához, témájához. Aminek minden babaszobában lennie kell az első pár évben az biztos, hogy egy rácsos kiságy, amiben az első hónapokban a kicsi sok időt fog tölteni.

Aztán ott van még a pelenkázó asztal, lehetőleg egy több fiókos komód, ami jól megpakolható gyerekholmikkal, ugyanakkor könnyen is rendszerezni lehet benne a dolgokat. Ezek az alapdolgok, de szükség lehet még egy kényelmes fotelre is, főleg az első időszakban, amikor az anyuka még szoptatja a picit, ezt pedig lehetőleg a gyerekszobában nyugalomban és kényelemben kívánja tenni. A gyerekszoba berendezésénél a világításnak, a lakástextíliáknak is fontos szerep jut, melyek ideális esetben jól passzolnak a gyerekbútorokhoz is. Színek tekintetében a paletta igen változatos, mint ahogy fából és jó minőségű műanyagból is készítenek már bútorokat.