Milyen előnyei vannak a méretpontos gumiszőnyegnek?

Minden autótulajdonosban előbb vagy utóbb felmerül a kérdés, milyen autószőnyeget válasszon „szépsége” belsejébe?

Új autó vásárlásakor ez a kérdés közvetlenül a vásárlás után már fel is merül, mivel az autószőnyeg soha nem tartozéka az autónak.

Az autóhoz a szőnyeg kiválasztása meglehetősen nehéz feladat, annak ellenére, hogy első pillantásra ez elég egyszerűnek tűnik.  A vásárlás előtt érdemes időt szánni a jó döntés meghozatala érdekében, mivel az autószőnyegek különböző anyagokból készülnek, és mindnek vannak előnyei és hátrányai.

A textil autószőnyegek az igénybevétel erősségétől függően pár hónap alatt elkophatnak. Minél gyakrabban autózunk, annál gyorsabb lesz ez a folyamat. A legsebezhetőbb pontok a pedálok alatt helyezkednek el, mivel ott éri a legnagyobb a terhelés a padlót.

Az autószőnyeg kiválasztásának alapvető követelményei

Először is tekintsék meg kínálatunkat. hogy pontosabb képet kapjanak a lehetőségekről.

https://www.withcar.hu/tipusajanlat/meretpontos-gumiszonyegek

Akár textilből, akár gumiból készült autószőnyeg mellett tesszük le a voksunkat, egyik lényeges kritérium az autó padlójához való biztonságos rögzítésének kell lennie. A rögzítés hiánya fokozott veszélyt jelent a járművezetőre, ha a szőnyeg  bármikor elmozdulhat, begyűrődhet a pedálok alá.

A méretpontos gumiszőnyeg felületének és aljának kialakítása kizárja az elmozdulást, ezáltal tökéletes a szennyeződésekkel szembeni védelemre is.

Az univerzális autószőnyegek mérete nem mindig felelnek meg autónkhoz, ha méretre vágjuk, vagyis „adaptáljuk” gépkocsink aljához, a fenti problémákkal biztosan szembesülünk.

A méretpontos gumiszőnyegnél nem fordulhat elő méreteltérés, tökéletesen illeszkedik az autótípus belső részébe. Semmi nem néz ki szebben, mint egy méretpontos gumiszőnyeg az autóban, nem rövid, nem hosszú és soha nem hajlik fel széleinél.

Kinek nem ajánlott a méretpontos gumiszőnyeg?

  • Aki pontos ugyanolyan autószőnyeget szeretne az autójában, mint a meglévő gyári szőnyeg
  • Nagyon keveset használja az autót, és akkor is csak a nyári hónapokban
  • A textil autószőnyeg gyakori cseréjének költsége nem okoz problémát

Melyik gyártót válasszuk?

Manapság egyre több gyártó jelenik meg a világpiacon, ami persze jó dolog, mivel hozzájárul választási lehetőségeinek növekedéséhez. Természetesen ez vonatkozik az autószőnyegeket gyártó vállalatokra is. A méretpontos gumiszőnyegeknek jelentős élettartamuk van, de csak akkor, megbízható gyártót választunk.

Ezek a gyártók kiváló alapanyagból készítik termékeiket, természetes gumiból jó minőségű, kopásálló, méretpontos gumiszőnyegeket állítanak elő. Az ilyen gumiból készült gumiszőnyegek nem bocsátanak ki káros anyagokat, nincs kellemetlen szaguk. (Például a Gledrig méretpontos gumiszőnyegek vanília illatúak).

Tipp: Bármely termék előállítójának garanciavállalása legtöbbször a jó minőség és tartósság jele.