Milyen egy jó sminkes?

Az arcfestés kultusza évszázadokra visszanyúlik, manapság pedig ugyanúgy az önkifejezés egyik erőteljes formája. Egy sminkes betanítása mégis hosszú folyamat lehet, már csak azért is, mert ezt valóban tapasztalattal lehet elsajátítani. Csupán megfigyeléssel senki nem tudja igazán megtanulni a különböző technikákat.

Ugyanakkor azt mondják, hogy kell egy egyfajta kézügyesség is, ami nagyon nehezen tanulható, hiszen ebben a szakmában minden apró mozdulat számít, a kliens pedig valószínűleg nem díjazza majd, ha minden ecsetvonás után javítania kell az elkenődéseket. Olyan világban élünk, amikor az emberek mindent nagyon hamar akarnak, ezért egy sminkesnél sem szeretik a várakozást, jóllehet a legtöbb kérés teljesítése több időt igényel tíz percnél.

Viszont, ha ezzel valakit magabiztossá tesznek, kiemelik a szépségét, akkor a kliens minden bizonnyal nem fog panaszkodni a szalonban eltöltött óra miatt. Ugyanakkor az igazán profik rövid idő alatt is nagyon szépet tudnak alkotni, ezért aki nem a türelméről híres, mindenképp keressen fel egy gyors kezű sminkest a nagy alkalom előtt.