Miben segít a vízlágyító működése?

Vannak egyértelmű esetek, amikor a felhasznált víz paraméterei nem éppen megfelelőek. Ha a lényegi komponensek terén alkalmas is a használata előfordulhat, hogy a keménység terén jelentkeznek a problémák. Ilyenkor kevésbé a fogyasztás a gond mintsem inkább a különböző készülékekre gyakorolt hatás.

A kalcium és magnézium sók ugyanis kő formájában csapódnak ki a vezetékekre, valamint a mosógép fűtőszálára. Ez könnyedén oda vezethet, hogy rendszeresen kell cserélni a fontos berendezéseket, ami jelentős költséggel jár. A vízlágyító működése során megoldja a problémát. A speciális készülék feladat, hogy a különböző ásványi komponenseket, amik a fennakadást okozzák megkösse és kicserélje olyan jellegű ionokra, amik már nem támadják meg a alkatrészeket. A vízlágyító működése ionos formában történik. A kalcium és magnézium többnyire nátriumra cserélődik ki. Ez minimális értékű, így nem fog lényegi változást jelenteni a vízösszetételben, de mégis elejét veszi a lerakódások képződésének és a sok bosszankodásnak.

A költségeket tekintve a vízlágyító működése sokkal kevesebbe kerül, mint s rendszeresen új mosó- és mosogatógép vásárlása. Az EcoWater Comfort 400 vízlágyító berendezés például kiválóan megfelel egy 3-5 fős háztartás igényeinek kielégítésére hosszú éveken keresztül. A vízlágyító működése során a speciális ioncserélő gyanta regenerálást is megoldja. Ennél fogva jóformán semmilyen külön feladattal nem kell számolni, ami megterhelést jelentene a napi szintű alkalmazás esetén. A bolt.agroviz.hu weboldalon megtalálunk minden részletet, amire támaszkodni lehet.