Fontos a hidegburkolás lépésről lépésre való kivitelezése!

Otthonunk igényes kialakításának alapvető feltétele, hogy adjunk a részletekre. Legyen az egy konyha, vagy esetleg fürdőszoba kialakítása a hidegburkolás lépésről lépésre kell bekövetkezzen. Elég csak egyetlen fázist elkapkodni és máris kódolva van a teljes rendszer eltolódása a rossz irányba. Elengedhetetlen, hogy prémiumminőségű alapanyagokkal történjen meg a kivitelezés. Azon esetekben, amikor kifejezetten kitettek a különböző szerkezetek a fokozott nedvesség hatásának, a kiváló vízszigetelés mellőzésével gyors amortizáció alakulhat ki. Vegyük ennek lejét a hidegburkolás lépésről lépésre való felépítésével.

A meglévő beton aljzatot már alapból szigetelni kell, valamint érdemes olyan flexibilis ragasztót választani a lapok rögzítéséhez, ami még tovább tudja fokozni az ellenállóságot. A kellő lejtés megadásáról sem feledkezzünk meg, ugyanis a felgyülemlett nedvességet minél hamarabb el kell vezetni, mielőtt az még el tudna szivárogni.

A fürdők esetében ez a helyiség közepe felé történik általában, ahol egy szifon található. A hidegburkolás lépésről lépésre legalább ilyen fontos a teraszok esetében. Itt még inkább fokozott a kitettség, hiszen a természet erői rendszeresen érik a felületeket. Napsütés, szél, fagy, eső, mind lecsapódik a felületeken. A hidegburkolás lépésről lépésre ilyenkor még komplexebb, hiszen amennyiben közvetlenül a talajjal van kapcsolatba a szerkezet úgy nem csak a fentről érkező nedvességgel kell számolni, hanem a kapilláris vízzel ugyanúgy, amit a masszív beton rendszer magába szívhat és a felfelé továbbíthat. Szerencsére erre is van kiváló megoldás, amit a szakemberek jól ismernek.