Buteyko légzés tréning, a jobb egészségért!

Konstantin  Pavlovich Buteyko professzor a 80-as években fejlesztette ki légzéstechnikáját, mellyel saját magas vérnyomását is kezelte. Hogy miért is hatásos ez a technika? A légzésen keresztül akár 3-4 percen belül egy olyan relaxációs állapotot lehet vele elérni, ahol az élettani funkciók kimutathatóan javulnak.

A Buteyko légzésnek négy alapelve van:

  • a légzés lassú, szinte észrevétlen
  • a légzés következetes és rendszeres
  • a légzés kizárólag orron keresztül történik
  • a légzés rekeszizom mozgásával jön létre

A Buteyko tréningen az orrlégzés és a normális funkcionális légzési szokások helyreállítása a cél, emellett konkrét életvezetési tanácsokat is kaphatunk a gyorsabb gyógyulás érdekében.

A Buteyko légzőgyakorlatok gyakorlása során alapvetően arra törekszünk, hogy kevesebb levegőt vegyünk, mindaddig, amíg légszomj nem lép fel. Mivel a -szén-dioxid gáz koncentrációjának csökkenése adja az elsődleges jelet a légzésre, a légszomj érzése azt jelzi, hogy a szén-dioxid koncentrációja megnőtt a vérben. A vér szén-dioxidjának növekedésével javul a keringés, és a vörösvértestek könnyebben adják le az oxigént a szövetekbe és a szervekbe.

Ha stresszes vagy túlterhelt vagy, biztosan neked szól ez a tréning!

Az 5 héten át tartó online élő tréningen és az otthon való rendszeres gyakorlással javulnak a gyakori panaszok, mint például az asztma, nátha, szorongás, pánikrohamok és alvászavarok is.