Az airbrush festék gyakorlatot igényel

Talán mindenki látott már olyan videókat, ahol az emberek pár perc alatt csodálatos tájképeket készítenek. Ehhez a technikához kell az airbrush festék, ami új dimenziókat nyit meg a művészek előtt. Azonban ne higgyük, hogy olyan könnyű dolgunk lenne, hiszen a technikát itt is el kell sajátítania mindenkinek.

Először is egy ilyen festmény mindig részekből áll, ráadásul alulról felülre kell építkeznünk. Ha például szeretnénk egy gyönyörű holdat vízeséssel, akkor a hold helyét szabadon kell hagyni és csak utána ráfújni a fekete égboltot. A rétegek különlegessége, hogy utána egy kis karcolással elővarázsolhatjuk az alsó színeket, ami segít abban, hogy a víz tükröződjön vagy más árnyalatot kapjon.

Ha pedig mindez nem lenne elég, akkor gyorsnak kell lennünk, ugyanis az airbrush festék megszárad, így nem fogunk tudni javítani benne. Lehet, hogy első ránézésre pikk-pakk összecsapnánk mi is a rajzot, azonban ha kipróbáljuk, akkor meg fogunk döbbenni. Szerencsére itt is a gyakorlat teszi a mestert!