Akár 10 millió forint babaváró támogatás a gyermekvállaláshoz

A babaváró hitel jelentős segítséget ad a gyermekvállalást tervező házaspároknak. Akár 10 millió forintot is igényelhetnek.

 

Szabad felhasználású kölcsön

A gyermekvállalás nagy kihívást jelent a szülőknek. Az állami támogatású, kamatmentes babaváró támogatás azonban segítséget nyújt a házaspároknak.

A babaváró hitel egyik nagy előnye, hogy szabad felhasználású. A házaspár így például felújíthatja a lakást a gyermek érkezésére. Ha szükséges, autót vásárolhat, vagy lecserélheti a meglévőt nagyobbra és biztonságosabbra. A pénzösszeg segíthet az építkezésben, illetve a lakásvásárlásban is. Arra is lehetőséget ad, hogy a felek kifizessenek egy vagy több korábban felvett kölcsönt.

A babaváró támogatás igénylési feltételei

A maximálisan igényelhető összeg 10 millió forint. Persze nem kötelező ennyit igényelni, lehet kevesebbet is kérni. A törlesztőrészlet legfeljebb havi 50 ezer forint. Ez jól tervezhető, és nem terheli meg túlságosan a családi kasszát. Maximum 20 év alatt kell visszafizetni a babaváró támogatást.

Ugyanakkor a gyermekek érkezésével egyre több kedvezményt kapnak az igénylők. Az első érkezése után kamatmentes lesz a kölcsön. Még akkor is, ha később valami miatt megszűnhetne a kamatmentesség (például válás). A második gyermek után elengedik a fennálló tartozás 30 százalékát. A harmadik gyermek születésével nem kell visszafizetni a hátralévő összeget. A babaváró támogatást örökbefogadott gyermekre is igénybe lehet venni.