A vezeték nélküli mozgásérzékelő még hatékonyabb

A biztonságtechnikai eszközök évről évre jelentős mértékben fejlődnek. Ez nagyban hozzájárul ahhoz, hogy még hatékonyabban és egyszerűbben legyünk képesek megvédeni a számunkra fontos vagyontárgyakat és megalapozni szeretteink biztonságát.

A vezeték nélküli mozgásérzékelő példának okáért olyan praktikus megoldást jelent, amit eddig nem igazán tudtunk mérlegelni. A vezetékes rendszerek telepítése mindig sok vesződséggel jár, de ennek most vége. A vezeték nélküli mozgásérzékelő segítségével akár olyan helyekre is eljuthatunk, illetve telepíthetünk biztonsági rendszereket, ahová addig nem lehetett.

Az RF (rádió frekvenciás) és IP (internet protokoll) technológia lehetővé tette, hogy a biztonságtechnikai rendszerek szinte bárhonnan kommunikálni tudjanak egymással. Ezzel a vezeték nélküli mozgásérzékelő működésbe lépése esetén akár egy távoli riasztórendszert is üzembe helyezhet anélkül, hogy arról a betörő adott esetben tudna. Így a hatóságok csendben, nagyobb hatékonysággal tudnak rajtaütni az elkövetőn, hiszen az nem tud róla, hogy a riasztás megtörtént.