A vermut összehozza az embereket

A gyógynövényekkel és fűszerekkel ízesített bor hosszú történelmet és kulturális jelentőséget ölel fel. A vermut lényegében aperitif, amit az étkezések előtt fogyasztanak. A története a 18-ik századig nyúlig vissza, amikor az olasz és a spanyol borászok kísérletezni kezdtek a bor ízesítésével.

Kezdetben édes volt, majd később előállították a száraz változatot is. A készítésekor leggyakrabban használt összetevők közé tartozik az édeskömény, a kamilla, a kakukkfű, illetve a koriander, de a receptek változatosak és nem ritkán titkosak.

A borhoz gyakran hozzáadnak egy kisebb mennyiségű tiszta alkoholt is, annak érdekében, hogy a vermut tartósabb legyen. Hagyományosan tisztán, jéggel, esetleg egy szelet citrommal vagy narancshéjjal szervírozzák.

Kiválóan alkalmas koktélalapnak is, így nem véletlen, hogy a klasszikus Martini és a Negroni alapvető összetevője. Gazdag történetének, változatos ízvilágának és sokoldalúságának köszönhetően, minden korosztálynak elnyeri a tetszését. A vermut bármilyen esemény alkalmával képes feldobni a hangulatot.