A mobil klíma olcsóbb

A mobil légkondicionáló készülék előnyeiről beszélni kell, hiszen a legtöbb esetben jobb választás, mintha egy hagyományos modell mellett döntenénk. A klimatizálás területén egyre újabb technológiai megoldásokkal találkozhatunk, így mindenki megtalálja a számításait és az igényeinek megfelelő készüléket.

A klíma első modelljei közé tartoznak a mobilis típusok. Ezeket ugyanis problémamentesen lehet működtetni, bekapcsolásához nem kell szakembert sem hívni, csak egyszerűen csatlakoztatni kell és máris üzembe helyezhető. Az ilyen mobil klíma kényelmesen mozdítható, így az sem okoz számára gondot, ha délelőtt az egyik szobában, délután pedig a másik szobában dolgozik. Szállítása egyszerű, kompakt méreteinek köszönhetően, bármilyen típusú személygépkocsiban elfér. Olyan helyre érdemes egy ilyen klíma berendezést vásárolni, ahol nincs lehetőség a hagyományos légkondi kiépítésére.

Bátran magunkkal vihetjük a hétvégi házhoz, kirándulások során, de még fesztiválokon is hasznos lehet. A klíma ár-érték arányáról is beszélni kell, hiszen sokkal olcsóbb kategóriát képvisel, mint a modern split típusú légkondicionáló készülékek. Ezek üzembe helyezése is költségeket és állandó karbantartást igényelnek. A mobil klíma nemcsak hűteni, de akár fűteni is képes. Ez főleg köztes időszakokban jöhet jól, amikor nem szeretnénk a lakás fűtésrendszerét bekapcsolni, hiszen elég ha egy szobában megy a meleg. Akár online is megrendelhető a mobil légkondicionáló, ahonnan 1-2 munkanapon belül házhoz érkezik a csomag.