A festéklemaróval könnyen eltávolítható a régi festékréteg

A régi festék eltávolítása megoldható mechanikai módon is, dörzsöléssel, kaparással, csiszolással, de van ennek egy gyorsabb és könnyebb útja. A Festékaréna webáruházban is kapható Supralux festéklemaró zselé kiváló hatású és univerzális, szintetikus, poliuretán, vízbázisú és kétkomponensű festék, valamint olajfesték és epoxy lemarására, de általában alkalmazható fém-, fa- és üvegfestékek egyéb bevonatainak az eltávolítására is.

A festéklemaró zselés anyaga igen erős, rátapad a felületre és egy réteget képez, ami felbontja a bevonat térhálós kötését. A régóta beszáradt ecsetek is megmenthetőek vele. Az 1 literes kiszerelés nagyjából 10 négyzetméterre elegendő. Ecsettel vagy hengerrel kell felvinni a felületre és a kellő hatás elérése érdekében, rajta kell hagyni legalább 30 percig.

Ezt követően, a felpuhult réteg spaklival könnyedén leszedhető. Amennyiben az egy réteg festéklemaró nem tisztította volna meg teljesen a felületet és maradt valamennyi a régi festékből, a folyamat többször is megismételhető.